joi, 1 noiembrie 2012

MYTHOLOGY- proiect etwinning



Participanti –
20 elevi ai clasei a IV-a , inv. Zamfirescu Camelia Dana- Structura Scoala nr 4
25 elevi ai clasei a IV-a B, inv. Grozăvescu Nadia Sorina – Scoala Gh. Magheru
Proiectul eTwinning se deruleaza in parteneriat cu scoli din Grecia (5th Primary School of Kamatero Greece si Nipiagogeio Rodopolis, Rodopoli- Attiki, Greece).Elevii din scolile partenere au aceeasi varsta cu elevii participanti din scoala noastra, 9-11 ani.
Scopul: cunoasterea si descrierea  aspectelor mitologice specifice fiecarei tari/culturi, a zeilor, eroilor sau personajelor fantastice  din folclorul si mitologia specifica. Copiii se vor cunoaste intre ei prin prezentarea scolii , prin fotografii, desene si postarile despre personajele mitologice.
Subiecte:      Cross-curricular, Limbi străine, Limbă şi literatură, Istorie, Geografie.
Limbi utilizate: romana, engleza, greaca
Instrumente pentru a fi utilizate:e-mail-ul, Altele
(Powerpoint, video, imaginişi desene), proiect Jurnal, spaţiul virtual eTwinning,
Sarcinile de proiect sunt legate de prezentarea sub diferite forme a eroilor de legenda, a personajelor mitologice prezente in mitologia populara. Mitologia greaca este foarte cunoscuta, exista multe scrieri despre eroii si zeii Greciei antice, asa ca elevii au primit cu entuziasm proiectul si se implica prin cercetare, desen, legende, etc si  despre mitologia greaca, dar si despre personaje mitologice romanesti. Se urmareste dezvoltarea abilitatilor de comunicare, sociale,  o mai buna cunoastere a personajelor mitologice grecesti si romanesti, dezvoltarea  competentelor lingvistice si a abilitatilor TIC ale elevilor.
Rezultate asteptate:
In urma proiectului, elevii vor fi capabili să denumească şi să discute despre eroii mitologiei romanesti si despre cei din mitologia greaca, sa recunoasca zeii greci, sa identifice asemanarile si deosebirile dintre credintele si mitologia celor doua tari prin povesti si legende specifice. Vor intelege asemanarile si deosebirile dintre popoarele europene.